Vergoeding mogelijk

Littekens door brandwonden

Brandwonden zijn er in verschillende soorten en maten. Wat ze gemeen hebben is dat niemand er blij mee is en dat het lichaam aan de slag gaat om de beschadigde huid te herstellen. Meestal lukt dit probleemloos, helaas niet altijd. Brandwonden kunnen littekens veroorzaken, met vervelende huidklachten. Bij ernstige verbranding heeft de huid extra zorg nodig, om littekenvorming en huidklachten te beperken.

Huidklachten door brandwonden

Een brandwond brengt in veel gevallen klachten en ongemak met zich mee en is vaak ontsierend. Een brandwond veroorzaakt bijvoorbeeld :

  • Jeuk en een pijnlijke huid
  • Aanhoudende roodheid van de huid
  • Vervelende littekens
  • Dikke roze ‘strengen’ op de huid
  • Een ‘trekkend’ gevoel, alsof de huid te strak staat
  • Minder bewegingsvrijheid van gewrichten

BAPSCARCARE is ontwikkeld om brandwonden goed te verzorgen, klachten te verminderen en herstel van de huid te bevorderen.

  • Vermindert klachten

  • Draagt bij aan een mooier litteken

  • Beschermt tegen vochtverlies

Wil je BAPSCARCARE gebruiken?

Waarom ontstaat er een litteken na een (ernstige) brandwond?

Het littekenweefsel is een oplossing van het lichaam om de brandwond zo snel mogelijk dicht te krijgen. Dit is nodig om het lichaam te beschermen tegen infecties. Helaas heeft littekenweefsel geen goede vochthuishouding waardoor littekenklachten ontstaan.

Meer informatie over littekens

Siliconen nemen de functie van de huid over

Wanneer een brandwond gesloten is neemt BAPSCARCARE tijdelijk de functie van de huid over. Zo is de huid beschermd is tegen een teveel aan vochtverlies. Een goede vochthuishouding in de huid zorgt er namelijk voor dat huidklachten verminderen en dat het litteken verbetert. De brandwond herstelt daardoor sneller en beter.

Het brandwond litteken behandelen met BAPSCARCARE

BAPSCARCARE siliconenproducten zijn speciaal ontwikkeld voor het behandelen en voorkomen van littekens. Siliconentherapie is wereldwijd het meest geaccepteerd als littekenbehandeling door professionals en is wetenschappelijk het beste aangetoond. Brandwondencentra gebruiken siliconenverband en siliconengel bij de nazorg van de verbrande huid.

Littekenbehandeling met siliconen