Littekenbehandeling met siliconen

Een beschadigde huid kan probleemloos en onzichtbaar herstellen. Maar er is ook kans op afwijkende littekenvorming. Siliconentherapie zorgt voor een sneller, beter en mooier herstel van het litteken met minder klachten. Siliconentherapie is de meest gebruikte vorm van littekenbehandeling.

Siliconentherapie is de standaard voor littekens

Siliconen littekentherapie is al meer dan 20 jaar wereldwijd het meest geaccepteerd als littekenbehandeling door artsen en littekenprofessionals. BAPSCARCARE siliconenpleisters en siliconengel is een medische siliconen littekentherapie.

Siliconen staan bekend om het goede effect op de vochthuishouding van de huid. Het wordt gezien als een zeer huidvriendelijke oplossing bij littekens. Daarnaast is het ondoordringbaar voor bacteriën.

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken met siliconentherapie laten effect zien op het behandelen en voorkomen van littekens. De onderzoeken geven het bewijs van het effect van siliconen op:

Werking siliconen

Meer weten over jouw litteken en hoe deze te verzorgen? Lees de littekengids!

Litteken behandelen met BAPSCARCARE

BAPSCARCARE bestaat uit verschillende productlijnen die allen een hoog gebruikscomfort hebben. Van klein litteken in het gezicht tot grotere probleemlittekens, met BAPSCARCARE is er altijd een passende behandeling.

Siliconen littekenpleisters

Siliconenpleisters zijn ideaal voor grotere littekens en voor littekens onder kleding. Siliconen littekenpleisters zijn een medische, zelfklevende pleisters voor de behandeling van zowel oude als nieuwe littekens. De siliconenpleisters kunnen gebruikt worden onder druk- en compressietherapie en bij grote brandwonden. Het wordt ook veel ingezet bij operatie littekens, bijvoorbeeld na plastische chirurgie.

BAPSCARCARE siliconenpleisters zijn beschikbaar in een extra dunne en dikke variant. Er zijn tevens diverse voorgevormde siliconenpleisters.

Siliconenpleisters

Siliconen littekengel

Siliconengel is gemaakt van dezelfde bestanddelen als siliconenpleisters. De gel is smeerbaar en daardoor prettig voor gebruik op blootliggende lichaamsdelen. Ook op bewegende lichaamsdelen is het handig. Ideaal voor kleine littekens en littekens op gezicht, hals handen, gewrichten en huidplooien.

De gel is sneldrogend en makkelijk in gebruik. Als de gel is aangebracht op de huid, droogt het op tot een transparante en flexibele siliconen laag. Deze heeft dezelfde functie en effectiviteit als een siliconenpleister.

BAPSCARCARE gel is de nieuwe generatie siliconengel voor de behandeling van littekens. Het voelt niet olie-achtig en plakkerig aan. De gel is zijdezacht, direct droog na aanbrengen en is verrijkt met vitamine E .

Siliconengel

  • Voorkomt en behandelt afwijkende littekens

  • Verlicht klachten zoals jeuk en roodheid

  • De werking is wetenschappelijk bewezen

Fijne gel die verlichting geeft van jeuk en spanning van het litteken. Ook de verkleuring van het litteken wordt lichter.

Strien

Siliconenpleister blijft goed zitten ondanks bewegend gewricht. Litteken wordt zachter en jeuk is minimaal.

Joyce

Op aanraden van arts de siliconengel SPF gebruikt en het bevalt goed, maakt het litteken minder zichtbaar.

John

BAPSCARCARE is een verbandhulpmiddel en wordt afhankelijk van de ernst van het litteken vergoed door de basis-zorgverzekering. Overleg met je behandelend (huis)arts of verpleegkundig specialist of je recht hebt op vergoeding.

Informatie over de vergoeding van BAPSCARCARE

Dat hangt af van je wond/litteken en je persoonlijke situatie. Overleg met je (huis)arts welk BAPSCARCARE- product voor jou het meest geschikt is.

Bekijk de BAPSCARCARE producten

littekengids Gratis Littekengids aanvragen
littekengids

Gratis littekengids!

Meer weten over de verzorging van je litteken? Vraag hier de gratis littekengids aan!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.