Vergoeding mogelijk

Littekenbehandeling met siliconen

Siliconentherapie is de meest gebruikte vorm van littekenbehandeling. De beschadigde huid herstelt meestal probleemloos en onzichtbaar. Bij ernstig letsel of aanleg is afwijkende littekenvorming een belangrijk klinisch probleem. Brandwonden, wonden na ongevallen en operaties kunnen leiden tot uitbundige littekens. Deze kunnen cosmetisch en functioneel blijvende problemen veroorzaken.

Siliconentherapie is de standaard voor littekens

Siliconen littekentherapie is al meer dan 20 jaar wereldwijd het meest geaccepteerd als littekenbehandeling door artsen en littekenprofessionals. BAPSCARCARE siliconenverband en siliconengel is een medische siliconen littekentherapie.

Siliconen staan bekend om het goede effect op de vochthuishouding van de huid. Het wordt gezien als een zeer huidvriendelijke oplossing bij littekens. Het is bovendien ondoordringbaar voor bacteriën.

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken met siliconentherapie laten effect zien op zowel het behandelen van littekens en het voorkomen van littekens. De onderzoeken geven het bewijs van het effect van siliconen op:

  • Soepelheid
  • Roodheid
  • Jeuk
  • Dikte en hoogte

Wetenschappelijke bewijs voor siliconen

Litteken behandelen met BAPSCARCARE

BAPSCARCARE bestaat uit verschillende productlijnen die allen een hoog gebruikscomfort hebben. Van klein litteken in het gezicht tot grotere probleemlittekens, met BAPSCARCARE is er altijd een passende behandeling.

Siliconen littekenverband

Littekenverband van siliconen is ideaal voor grotere littekens en voor littekens onder kleding. Siliconen littekenverband is een medisch, zelfklevend verband voor de behandeling van zowel oude als verse littekens. Het siliconenverband kan gebruik worden onder druk- en compressietherapie en bij grote brandwonden. Het wordt ook veel ingezet bij operatie littekens, bijvoorbeeld na plastische chirurgie.

BAPSCARCARE siliconenverband is beschikbaar in een extra dunne en dikke variant. Er zijn tevens diverse voorgevormde siliconenpleisters.

Siliconenverband

Siliconen littekengel

Siliconengel is gemaakt van dezelfde bestanddelen als siliconenverband. De gel is smeerbaar en daardoor prettig voor gebruik op blootliggende lichaamsdelen. Ook op bewegende lichaamsdelen is het handig. Ideaal voor kleine littekens en littekens op gezicht, hals handen, gewrichten en huidplooien.

De gel is sneldrogend en daardoor heel gebruiksvriendelijk dan de pleister. Als de gel is aangebracht op de huid, droogt het op tot een transparante en flexibele siliconenlaag. Deze heeft dezelfde functie en effectiviteit als een siliconenverband of siliconenpleister.

BAPSCARCARE gel is de nieuwe generatie siliconengel voor de behandeling van littekens. Het voelt niet olie-achtig en plakkerig aan. De gel is zijdezacht, direct droog na aanbrengen en is verrijkt met vitamine E .

Siliconengel

BAPSCARCARE is een verbandhulpmiddel en wordt afhankelijk van de ernst van het litteken vergoed door de basis-zorgverzekering. Overleg met je behandelend (huis)arts of verpleegkundig specialist of je recht hebt op vergoeding.

Informatie over de vergoeding van BAPSCARCARE

Dat hangt af van je wond/litteken en je persoonlijke situatie. Overleg met je (huis)arts welk BAPSCARCARE- product voor jou het meest geschikt is.

Bekijk de BAPSCARCARE producten

BAPSCARCARE gebruiken