Litteken na operatie

Een operatie is een invasieve medische ingreep, dat wil zeggen dat er ‘binnengedrongen’ wordt in de huid. Door de diepe huidbeschadiging gaat het lichaam littekenweefsel aanmaken om de huid te herstellen. Een litteken na operatie is vaak ontsierend en kan klachten geven.

Litteken na operatie

Operatie litteken

Veel mensen denken bij een operatie niet na over het risico van een vervelend litteken, toch is dit wel verstandig om te doen. Zelfs een kundige arts kan niet garanderen dat littekens geen problemen gaan geven, hoe klein de operatie ook is.

Na een operatie gaat het lichaam aan de slag om de beschadigde huid te herstellen. Afhankelijk van de diepte van de huidbeschadiging zal het lichaam littekenweefsel aanmaken om de beschadiging van de huid snel te herstellen. Een litteken is vaak ontsierend, brengt ongemak en geeft klachten.

Cosmetische operatie

Een operatie zonder medische noodzaak heeft als doel het mooier maken van je uiterlijk. Het vervelende van een cosmetische operatie is dat er achteraf ook littekens kunnen ontstaan.

Littekens verzorgen na een operatie

Siliconentherapie is al meer dan 20 jaar wereldwijd de meest gebruikte littekenbehandeling door artsen en littekenprofessionals. De medische siliconen in siliconenpleisters en siliconengel staan bekend om het goede effect op de vochthuishouding van de huid. Het is een huidvriendelijke oplossing en ondoordringbaar voor bacteriën.

Het bewezen effect van siliconen bij littekens:

 • De littekenhuid wordt soepeler
 • Vermindert roodheid
 • Verlicht jeuk
 • Vermindert de dikte en hoogte van littekens

Lees meer over littekenbehandeling met siliconen.

Bapscarcare siliconenpleister

Siliconenpleisters

Littekenbehandeling met medische siliconenpleisters. Geschikt voor littekens onder kleding. Topkwaliteit medische siliconen.

 • Ideaal voor grote(re) littekens
 • Zelfklevend en transparant
 • Beschikbaar in extra dunne en dikke uitvoering
 • Diverse voorgevormde siliconenpleisters verkrijgbaar
Bapscarcare siliconengel met zonbescherming

Siliconengel

Littekenbehandeling met medische siliconengel. Ideaal voor de behandeling van kleine littekens. Deze gel voelt niet plakkerig aan en is verrijkt met vitamine E.

 • Ideaal voor kleine littekens op zichtbare lichaamsdelen
 • Sneldrogend en 100% transparant
 • Kan in combinatie met make-up
 • Ook verkrijgbaar met UV-bescherming (SPF 40)

Voor artsen, professionals en (para)medici

Artsen, verpleegkundigen en littekenprofessionals geven vaak de voorkeur aan siliconentherapie voor de behandeling van littekens. BAPSCARCARE is ontwikkeld op basis van de ervaringen en wensen van patienten en professionals. Het resultaat is een hoog gebruikscomfort en een passende behandeling voor elk litteken.

Diverse wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat deze siliconentherapie effectief is. De documentatie, materialen en patiënten informatie is op aanvraag beschikbaar.

Informatie voor professionals en medici

littekengids Gratis Littekengids aanvragen
littekengids

Gratis littekengids!

Meer weten over de verzorging van je litteken? Vraag hier de gratis littekengids aan!

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.