Littekenbehandeling vergoeding

BAPSCARCARE wordt, afhankelijk van de ernst van het litteken, vergoed door de basis-zorgverzekering. Overleg met je behandelend (huis)arts of verpleegkundig specialist of je recht hebt op vergoeding. Om voor vergoeding in aanmerking te komen, is een volledig ingevuld receptformulier benodigd.

Online bestellen|Informatie over vergoeding

Vergoeding vanuit de zorgverzekering

Nederland

BAPSCARCARE is door Zorgverzekeraars Nederland (ZN) gekwalificeerd als verbandhulpmiddel. Dit betekent dat BAPSCARCARE producten voor de behandeling van ernstige littekens in aanmerking komen voor vergoeding.

BAPSCARCARE wordt, afhankelijk van de ernst van het litteken, vergoed door de basis-zorgverzekering. Je komt in aanmerking voor vergoeding bij een:

Overleg met de behandelend (huis)arts of verpleegkundig specialist of je recht hebt op vergoeding. Is je eigen risico nog niet op? Dan gaan de verbandmiddelen van BAPSCARCARE eerst van het eigen risico af.

België

In België wordt BAPSCARCARE niet vergoed door het ziekenfonds. De ziekteverzekering dekt de volledige medische kosten niet. Dit geldt ook voor het gebruik van siliconen voor littekenbehandeling. In een aanvullende hospitalisatieverzekering wordt BAPSCARCARE mogelijk wel vergoed. Neem contact op met je verzekeraar, om te informeren of je recht hebt op vergoeding.

Volledig ingevuld receptformulier

Om voor vergoeding in aanmerking te komen, moet een van de receptformulieren volledig ingevuld worden door jouw behandelend (huis)arts of verpleegkundig specialist. Met het ingevulde formulier is BAPSCARCARE verkrijgbaar via jouw apotheek.

Let op: wanneer je de producten via onze webwinkel koopt, worden ze niet vergoed. Vergoeding is alleen mogelijk bij gebruik van het receptformulier.

littekenbehandeling vergoeding

Wordt BAPSCARCARE vergoed bij preventief gebruik?

Nee, BAPSCARCARE wordt alleen vergoed in geval van medische noodzaak. Bijvoorbeeld bij een hypertrofisch of keloïd litteken. Je behandelend arts bepaalt of er sprake is van medische noodzaak.

Wil je BAPSCARCARE preventief gebruiken om bijvoorbeeld de zichtbaarheid van een litteken te verminderen na een operatie of cosmetische ingreep? Dan kun je BAPSCARCARE kopen via onze webshop of een van onze wederverkopers.

Hoe kan ik BAPSCARCARE bestellen via vergoeding?

  1. Download het receptformulier.
  2. Laat het receptformulier ondertekenen door je behandelend arts.
  3. Met het ingevulde receptformulier kan je de producten gaan bestellen. Dit kan op 2 manieren:

Via BAP Medical (gratis thuisbezorgd)

Mail het ingevulde formulier naar BAP Medical: info@bap-medical.com. BAP Medical zorgt voor de verdere afhandeling met jouw zorgverzekering. De bestelde producten worden rechtstreeks en gratis aan huis afgeleverd.

Via de apotheek bij jou in de buurt

Ga naar je apotheek met het ingevulde receptformulier. Jouw apotheek kan de producten rechtstreeks bij BAP Medical bestellen. De apotheek regelt de afhandeling met jouw zorgverzekering en BAP Medical levert de producten aan je apotheek.

Heb je vragen?

Wij helpen graag verder bij vragen over de vergoeding van BAPSCARCARE of het correct invullen van het formulier.