Vergoeding mogelijk

Operatie littekens

Een operatie is een invasieve medische ingreep, dat wil zeggen dat er ‘binnengedrongen’ wordt in de huid. Operaties worden verricht om om een probleem te verhelpen (medisch of cosmetisch) of een oorzaak van een probleem te kunnen vaststellen. Bij een operatie ontstaat daardoor een litteken.

Litteken na een operatie

Veel mensen denken bij een operatie niet na over het risico van een vervelend litteken, toch is dit wel verstandig om te doen. Zelfs een kundige arts kan niet garanderen dat littekens problemen gaan geven hoe klein de operatie ook is.

Na een operatie gaat het lichaam aan de slag om de beschadigde huid te herstellen. Afhankelijk van de diepte van de huidbeschadiging zal het lichaam littekenweefsel aanmaken om de beschadiging van de huid snel te herstellen. Een litteken is vaak ontsierend, brengt ongemak en geeft klachten.

Cosmetische operatie

Een operatie zonder medische noodzaak heeft als doel het mooier maken van je uiterlijk. Het vervelende van een cosmetische operatie is dat er achteraf altijd littekens kunnen ontstaan.

Littekens verzorgen na een operatie

Siliconen littekentherapie is al meer dan 20 jaar wereldwijd het meest geaccepteerd als littekenbehandeling door artsen en littekenprofessionals. BAPSCARCARE siliconenverband en siliconengel is een medische siliconen littekentherapie.

Het bewezen effect van siliconen bij littekens:

  • De littekenhuid wordt soepeler
  • Vermindert roodheid
  • Verlicht jeuk
  • Vermindert de dikte en hoogte van littekens

Littekenbehandeling met siliconen

Voor artsen, professionals en (para)medici

Artsen, verpleegkundigen en littekenprofessionals geven vaak de voorkeur aan siliconentherapie voor de behandeling van littekens. BAPSCARCARE is ontwikkeld op basis van de ervaringen en wensen van patienten en professionals. Het resultaat is een hoog gebruikscomfort en een passende behandeling voor elk litteken.

Diverse wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat deze siliconentherapie effectief is. De documentatie, materialen en patiënten informatie is op aanvraag beschikbaar.

Informatie voor professionals en medici